Buna ziua, de la gaze va deranjam…

Ma gandeam zilele astea ca e cam liniste pe subiectul platoului continental al Marii Negre. Si da, evident, nu ma refer la presa noastra, destul de balonata la randu-i, ci la faptul ca in rest – nimic, nimeni. Ucraina tace.

Sa fie din cauza conductelor de gaz de la rusi? Din cauza familiaritatilor dintre Putin si Basescu pe aceasta tema? Din cauza ca, poate, Ucraina inca viseaza NATO?

Oricum, e prea liniste.

Ce n-a bagat de seama Ucraina, si nici vajnicii nostri jurnalisti, a fost un lucru spus de un nene la televizor chiar in plina desfasurare a evenimentelor respective. Imi pare rau ca nu mai stiu cum se numea respectivul nene, mai stiu doar ca avea ceva de-a face cu gazele. Si ca se vedea clar ca, dintre toti cei invitati in studio, el vorbea la obiect.

Si nenea a zis asa: indiferent ce zice Rusia, nici gazele astea nu sunt de joaca, nu ai cum sa le stochezi in cantitatea in care se produc, ce sa mai vorbim de o durata indeajuns de lunga cat sa-ti permiti sa construiesti o alta teava. Deci totul trebuie/urmeaza sa se rezolve.

Rusia are gaze, are nevoie de bani. Nu are cum sa tina gazele, asa ca le da drumul pe teava. Daca strange teava, se acumuleaza gaze.

Ucraina are teava, are nevoie de gaze. Poate sa le ia si o face.

Cei aflati mai la urma la celelalte robinete tipa.

Perioada critica trece, gazele trebuie eliminate, asa ca teava transporta iarasi la capacitate normala.

Asta ca o divagare de la subiect. Sau, ca sa revenim, poate ca si Ucraina a descoperit in bruma de apa ce i-a mai ramas, indeajuns de multe gaze incat sa nu mai puna furtunul pe teava de la rusi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: